Skip to main content

Er dit hus klar til vinterens regn, kulde og sne?

Vi anbefaler at du vintersikrer dit hus så det er klar til vinterens regn, kulde og sne.
Så her er 3 nemme tjek som du selv kan gå igennem.

1. Taget

Hvis vi starter med taget, er det en god idé at undersøge, om taget er tæt – både indvendigt og udvendigt. Du starter med at gå en tur på loftet, da det er lettest at spotte utætheder i taget indefra.
Dette skal du kigge efter…
– Revnede tagplader eller tagsten.
– Har taget rykket sig eller ligger det skævt.

Tjek med fordel om gennemføringskablerne til forskellige installationer sidder, som de skal. Er der utætheder i taget, kan det medføre alvorlige fugtskader i hele huset, og det er derfor vigtigt at udskifte eller få rettet tagplader eller tagsten, hvis der er behov for det.

2. Tagrenden

Ved tagrender og nedløbsrør, er det vigtigt at tjekke, at de fungerer, som de skal.
Rens renderne for blade og grene.
Tjek om der er utætheder i rør eller samlinger, som får vandet til at sive ud forskellige steder.

Problemer med tagrender og nedløbsrør kan lede til alvorlige skader i både tag- og facadekonstruktion, særligt i huse med skjulte tagrender, og det er derfor vigtigt at tjekke dem.

3. Facaden

Facaderne er især udsatte, når frosten sætter ind. Så hold derfor godt øje med løse materialer, revner, skjolder, mos og alger og se godt efter, om der er tegn på utætheder eller fugtskader. Områderne omkring vinduer og døre er særligt udsatte og skal derfor tjekkes ekstra grundigt. Fugt, som trænger ind i facaden, kan føre til problemer med bl.a. skimmelvækst, og man bør derfor være opmærksom på utætheder.

Vil du have hjælp til at få tjekket din bolig, eller har du spørgsmål i forbindelse med vintertjek af huset, kan du altid henvende dig til os.

Kontakt os