Renovering af Sommerhus i Gistrup

Smuk og stilfuld ro
Birthe og Flemming Kromann havde længe gået med idéen, inden de besluttede sig for at bygge et nyt sommerhus helt fra bunden. Som håndværker havde det altid været Flemmings drøm at bygge et hus til sig selv, og parret havde lyst til selv at forme og skabe de omgivelser, der i fremtiden skulle danne rammen om deres otium. I 2009 blev de enige om, at det var bedst at bygge, mens de stadig havde kræfterne til det.

Valget faldt helt naturligt på en grund i Gistrup midt i skoven, hvor der lå et lille gammelt sommerhus, der var modent til nedrivning. Familien havde tætte bånd til området, fordi sønnerne havde gået i skole og spillet fodbold i Gistrup, og fordi de ofte var kommet der på skov- og løbeture. Desuden bor Flemmings mor og bror lige i nærheden.

Gjorde kort proces
På kun et halvt år fik parret ved fælles hjælp og en hel masse hårdt arbejde sammen realiseret drømmen om et smukt og lyst sommerhus midt ude i skoven med store vinduespartier og masser af kig til skov og natur. Sammen med deres to voksne sønner byggede Birthe og Flemming nemlig selv huset i perioden fra juni til december 2009. – Det kunne kun gå så hurtigt, fordi hele familien arbejdede sammen på projektet, og fordi jeg var så heldig at kunne tage fri i to måneder for at vie al min tid til byggeriet, fortæller Flemming.

Huset udstråler moderne og stilfuld ro både ude og inde – overalt er der anvendt materialer, der afspejler de smukke naturomgivelser og ligger i naturlig forlængelse af udsigten fra de mange store vinduespartier. I alle indretningsvalg er der lagt vægt på kvalitet og holdbarhed, og der er absolut heller ikke gået på kompromis med design og stil, men kræset om håndværket og personligheden med særlige løsninger som de håndlavede klinker i tegl, der går igen flere steder i huset.

Lidt udendørs indendørs
I indretningen af køkken og bad var ønsket derfor også noget tidløst og klassisk. Interiøret er købt hos Designhaus og matcher perfekt parrets egne møbler, som er en smagfuld sammensætning af nyt og gammelt, bl.a. i form af danske møbelklassikere. Enkelte sjove og skæve små genstande, der fulgte med det gamle sommerhus, har fået nyt liv i den meget moderne store stue med loft til kip.

Både bad og køkken er fra ADC, og interiøret i begge rum er et spændende, men nøje afstemt miks af det rustikke og det polerede. Det bedste eksempel er badeværelsets bordplade med vask, der er støbt ud i ét stykke af cement og efterpoleret til en helt glat finish. De italienske klinker giver et unikt og meget eksklusivt indtryk, der fuldendes af det fantastiske kig fra badekarret direkte ind i skoven. Man har fornemmelsen af at tage bad midt mellem fyrretræer og rådyr, og belysningen kan derfor også tilpasses, så badeværelset får den helt rigtige stemning til afslapning om aftenen.

– I designprocessen var vi egentlig meget bevidste om, hvor vi ville hen, men vi føler begge to, at Kristian Torp fra Designhaus var fantastisk dygtig til at lytte til os og fortolke vores ønsker, fortæller Birthe. Vi har især fået god hjælp til selve indretningen af køkken og bad – hvilke skuffer, det var praktisk at placere hvor. F.eks. er jeg særlig glad for min skuffe i badeværelset, der er inddelt i små rum til makeup o.lign.

Plads til hele familien
I husets største rum er køkken og stue samlet for at give plads og luft omkring de mange aktiviteter, der finder sted i løbet af dagen. En stor køkkenø med vask danner rammen om mange af dem og kan samle hele familien med børn, svigerbørn og børnebørn omkring et bageprojekt. Granitbordpladen er både smuk og funktionel og kan tåle bageplader direkte fra ovnen og gryder lige fra komfuret. Til bagning er den helt idéel, fordi dejen let slipper den blanke overflade, og rengøring er helt ukompliceret. I resten af køkkenet er der lagt en bordplade i olieret eg, som giver et varmere udtryk og udgør den perfekte kontrast til den kølige granitbordplade.

I gangen, der forbinder det store køkken/alrum med værelsesafdelingen, hænger to meget store og helt specielle lamper af glasfibertråde ved navn Moooi, som Birthe spottede i Designhaus’ showroom. Hun faldt pladask for dem og var overbevist om, at de ville passe perfekt i gangen.

– I første omgang var jeg nødt til at droppe idéen, fordi vi syntes, de var for dyre. Men til sidst, efter at have kigget på rigtig mange andre lamper, måtte jeg kapitulere. Det var simpelthen bare den helt rigtige løsning, fortæller hun.

En travl proces med ro på
Birthe og Flemming kendte ikke til Designhaus i forvejen, men fik forretningen anbefalet af venner, der havde fortalt om en oplevelse med exceptionel service. Forventningerne blev ikke gjort til skamme, og der var en god kemi fra start mellem Birthe, Flemming og Kristian Torp.

– Det var bare en helt anden oplevelse at træde indenfor hos Designhaus end at besøge de mange andre steder, vi havde kigget på køkkener og badeværelsesinventar, fortæller Flemming., der på et tidspunkt var ved at køre helt træt i pågående sælgere og negative kundeoplevelser. – Der var bare en helt anden fornemmelse af at blive taget godt imod, ja man har næsten lyst til at tage derud bare for at få en kop kaffe og en snak, supplerer Birthe.

Om håndværkerne fra Torp Byg, der stod for montering af inventar i køkken, bad og bryggers samt montering af de indbyggede skabe, har Birthe og Flemming udelukkende rosende ord. I godt tre uger hen under slutningen af processen arbejdede Flemming tæt sammen med holdet.

– De var dygtige, de var omhyggelige, og de var pålidelige, fortæller Flemming. Vi gik supergodt i spænd, og det betyder meget på en travl byggeplads, hvor man har slidt længe og nu er i gang med det sidste, meget synlige arbejde.

Ring til os

Vi sidder altid klar ved telefonen!

Ring : 98 10 17 98

Områder

 • Aalborg
 • Nørresundby
 • Svenstrup
 • Støvring
 • Vodskov
 • Aabybro
 • Blokhus
 • Løkken
 • Gistrup
 • Nibe
 • Aars
 • Løgstør
 • Hobro
 • Frederikshavn
 • Hjørring
 • Skagen

Torp Byg Totalløsninger - Byggeri med omtanke

★★★★★ 5 stjernet totalløsninger

 • Vi forventningsafstemmer altid
 • Vi følger op fra start til afslutning
 • Vi bygger på tillid og faglig stolthed
 • Vores kunder anbefaler os
Få et tilbud i dag