Håndværkerfradrag 2021

Der er kommet nye regler fra Skatteministeriet omkring håndværkerfradrag for 2021 – der sket en forbedring siden 2020, da beløbet er fordoblet. Du kan i 2021 få fradrag både som privatperson af håndværkerens løn og til servicefradrag på op til 25.000 kr.

Hvordan får jeg håndværkerfradrag?

 • Du kan få håndværkerfradrag af din håndværkers arbejdsløn inkl. moms. Du kan få håndværkerfradrag til din ​privatbolig, sommerhus, fritidsbolig, ejerbolig, lejebolig eller andelsbolig – så længe, at du selv betaler for arbejdet og det ikke betales via eksempelvis en fælleskonto​. Det er ​ikke​ muligt at få håndværkerfradrag for gør-det-selv projekter samt materialer.
 • Du kan få håndværkerfradrag, når du betaler for håndværkerarbejdet elektronisk via Mobilepay eller bankoverførsel.
 • Når du har betalt for håndværkerarbejdet, skal du indberette dit håndværkerfradrag til skat (https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234759).
  For at få håndværkerfradrag for arbejde udført i 2021 skal arbejdet være betalt senest d.28 februar 2022.

Hvad kan jeg få håndværkerfradrag til?

 • Energibesparelser – ​fx isolering af ydervægge, udskiftning af vinduer og døre
 • Energiforsyning -​ fx solceller, varmeanlæg, ventilation m.m
 • Klimasikring – ​fx dræn, regnvandsfaskiner m.m.
 • Andre grønne ydelser – ​fx udvendigt malerarbejde og afmontering af
  brændeovne
 • Bredbånd og tyverialarm

Hvad kan jeg få servicefradrag til?

 • Serviceydelser – ​fx rengøring og havearbejde

Når du køber servicearbejde, skal der laves en serviceerklæring, som skal bruges, når du indtaster dit fradrag på skat.dk. Du kan læse mere om kravene til indholdet af serviceerklæringen her  ww.w.skat.dk

Elektriker Aalborg
Kundeudtalelse
Privat

Jeg har udvidet mit fitneescenter, Crossfit Aalborg, med en ekstra træningssal. Fra min leverandør købte jeg et træningsrack, det et stort gulv/til loft jernstativ, som atleter bruger til vægtløftning og anden træning. Leverandøren var ikke i stand til at montere det, og jeg havde akut brug for assistance. Jeg ringede til Torp Byg, som i løbet af en time sendte en medarbejder ud for at montere stativet, så det lever op til gældende sikkerhedsstandarder. Den hurtige indsats reddede vores åbningsdag og jeg var lettet over den hurtige indsats

Martin Jensen
- 5 / 5

Se vores projekter

Hos Torp Byg Totalløsninger, tilbyder vi en bred vift af ydelser til din bolig. Står du overfor en ombygning, tilbygning eller nybyggeri.? Læs mere om Torp Byg´s Projektmodel og bliver inspireret af vores byggeprocess.

Book et møde

175
Projekter

Udført

Find inspiration til dit hjem 

Se vores projekter

Book et uforpligtende møde nu

Kontakt os

Instagram

Inspiration til bolig og byggeri

Facebook

Følg os og bliv inspireret