Masser af plads og hygge
Drømmen om lys, luft, og masser af plads er gået i opfyldelse for Pia og Morten Rolighed, der har fået foretaget en gennemgribende renovering af deres Vejgård-villa.

Pia og Morten Rolighed drømte om et stort køkken/alrum med masser af personlighed, luft og gulvplads, hvor Pias dagplejebørn kunne tumle sig. Deres tidligere køkken var et traditionelt arbejdskøkken med knap så meget gulvplads, så et vigtigt mål med at bygge om var at få udnyttet pladsen bedre. Et stort ønske var også at få udlignet en niveauforskel mellem køkken og værelsesafdelingen, som formentlig var opstået ved, at man på et tidspunkt havde ombygget en carport til værelser.

Men da der var tale om en større om- og tilbygning, havde parret overvejet projektet grundigt i næsten to år, inden de besluttede sig for at kaste sig ud i det. I efteråret 2008 skulle det være, så parret tog rundt til alle køkkenfirmaer i byen. Som det allersidste sted besøgte de Designhaus, hvor Indehaver Kristian Torp selv tog imod. Det blev starten på et nært og tillidsfuldt samarbejde.

– Det var især vigtigt for os, at mavefornemmelsen var helt rigtig, inden vi gik i gang, fortæller Pia Rolighed. – Og det var den! Med så stort et projekt, som vi ikke selv skulle være tovholdere på, men lægge opgaven helt i andres hænder, var det utrolig vigtigt for os, at vi kunne have tillid til den, der havde ansvaret.

Dagpleje midt i byggeriet
Det første spadestik blev taget den 1.februar 2009, og byggeriet stod på i ca. 5,5 mdr. Pia er dagplejer, og det var vigtigt for hende, at om- og tilbygningen ikke greb forstyrrende ind i hendes dagligdag. Der blev derfor lavet en midlertidig løsning, hvor stuen blev lukket af, så man kunne have varme på og benytte den, også i dagtimerne, hvor håndværkerne arbejdede.

– Håndværkerne var helt utroligt hensynsfulde over for børnene, der færdes i huset dagligt. Der blev f.eks. aldrig efterladt farligt værktøj uden opsyn, og der blev løbende ryddet pænt op, så hverken børn eller forældre, der færdedes omkring huset, risikerede at komme til skade, fortæller Morten Rolighed.

Spisekammer i skabet
Pia og Morten besluttede sig i samråd med Designhaus for et ADC køkken med en stor dejlig corian-bordplade, der blev samlet på stedet. Kogepladen og emhætten blev valgt i en ekstra stor model, så familien rigtig kunne nyde den megen plads i det nye køkken.

En helt unik løsning er det også blevet til: et stort dobbeltskab, der fungerer som spisekammer. Her findes en bordplade med plads til at smøre sig en mad, og køleskabet findes lige til højre for skabet, så man har alting ved hånden. Hylder og skuffer sikrer, at alting er nemt tilgængeligt – og kommer der gæster, kan man bare lukke skabet og rydde op senere.

Ombygningen af køkkenet omfattede bl.a. også fritlægning af de originale spær, der nu indgår som en naturlig del af designet. Midt i loftet giver et ovenlysvindue ekstra lys, især i de mørke måneder af året, og Morten fremhæver også belysningen fra spots i loftet som en løsning, parret er særlig glade for. Køkkenet er desuden dejlig nemt at rengøre, hvilket er en stor fordel i dagligdagen, hvor Pia har huset fuld af børn.

To ovne i arbejdshøjde, én almindelig og en kombi- med microfunktion, forsvinder ind i væggen – de er nemlig blevet bygget ind i en reol i legeværelset, hvor der opbevares legetøj og bøger.

Leverandører

Book et uforpligtende møde nu

Kontakt os

Instagram

Inspiration til bolig og byggeri

Facebook

Følg os og bliv inspireret