Vi har fået det lige, som vi ville have det
Da Dorte og Anders Rørbæk flyttede til Anders’ barndomskvarter i Gistrup, var de faldet for en lille rødstensvilla i statslånsstil, der havde masser af sjæl, charme og originale indfald, men som også var noget af et håndværkertilbud. Efter en større renovering, der omhyggeligt bevarede flere af husets originale elementer som en indbygget pejs i stuen og skakternede klinker i entréen, var de endnu mere glade for huset. Men parret var klar over, at hvis der en dag kom børn til, ville det være nødvendigt enten at flytte eller at bygge til.

Da familieforøgelsen indfandt sig nogle år senere, var der imidlertid ingen tvivl i parrets sind. At flytte fra området, hvor Anders var engageret i den lokale fodboldklub, hvor begge havde kort vej til arbejde, og hvor familien nød at have skoven lige i nærheden, kunne ikke komme på tale.

Tryghed fra første spadestik
Selve beslutningen om at gå i gang med en tilbygning var en længere proces, der tog omkring et år, fra parret gik i gang med tegninger og tilladelser, til det første spadestik blev taget. Anders og Dorte havde selv fået lavet tegningerne hos en arkitekt, inden de henvendte sig til Torp Byg, og havde et meget klart billede af, hvad de ville have. Derfor var det en utrolig lettelse at mærke allerede i opstarten af projektet, at der var stor tryghed i at lægge det i hænderne på Torp Byg.

– Det faldt os slet ikke ind på noget tidspunkt, at noget kunne mislykkes, fortæller Anders Rørbæk. – Vores eneste bekymring var, om projektet kunne nå at blive færdigt til tiden, for Dorte var sat til at føde i oktober, og vi blev først færdige lige omkring 1.november. Heldigvis var vinteren 2008-2009 meget mild, så der var ingen problemer med at gå og afslutte det udvendige på trods af, at det var blevet sent efterår, inden vi var færdige. Og så har vi fået det lige, som vi ville have det!

Drømmen om et større badeværelse
Et af familiens største ønsker var at få et mere rummeligt badeværelse – derfor er det originale bad på 3m2 nu blevet til et praktisk gæstetoilet, mens det store nye badeværelse er en betydelig lettelse i hverdagen, hvor parrets to små døtre kan boltre sig i badekarret. Stilen er enkel og minimalistisk, og der er helt rene linjer – et design, der blev valgt i samarbejde med Kristian Torp.

– Kristian har et godt øje for detaljer og er dygtig til at give gode råd. Vi føler i det hele taget, at vi har modtaget meget kompetent rådgivning på design-siden, fortæller Dorte, der har haft det afgørende ord i valget af interiør til badeværelset.

Respekt for det oprindelige
Et andet stort ønske var et soveværelse med masser af skabsplads – derfor har man udnyttet pladsen helt med skabe fra gulv til det meget høje loft, der er typisk for huse fra perioden. Efterfølgende har familien fået en ven, der er anlægsgartner, til at rette op på haven, hvor der var store niveauforskelle, så der nu er terrasse hele vejen rundt, hvilket fuldender indtrykket af en meget færdig tilbygning.

Den nye bygning er udført i respekt for det oprindelige udtryk, og derfor er de røde sten særligt udvalgt i samarbejde med Randers Tegl for at få den helt rigtige farve og type. Derudover har parret, selvom det er dyrere og mere besværligt, valgt at få lavet mørke fuger, der matcher det oprindelige hus, fordi det gør en stor forskel i forhold til, at tilbygningen ikke springer i øjnene.

Den åbne stue giver ikke bare flere kvadratmeter, men synes visuelt også betydeligt større og mere rummelig end før.

Familiens næste byggeprojekt bliver at få bragt den rummelige kælder på niveau med resten af huset.

Leverandører

Book et uforpligtende møde nu

Kontakt os

Instagram

Inspiration til bolig og byggeri

Facebook

Følg os og bliv inspireret